123************* Білки в шоколаді (Закарпатська кухня)
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Білки в шоколаді (Закарпатська кухня)

Білки в шоколаді (Закарпатська кухня)

Відокремлені від жовтків білки збивають з цукром до утворення однорідної пишної маси. Столовою ложкою, змоченою у воді, білки кладуть у киплячу воду на 2—3 хвилини, періодично повертаючи їх. Потім білки вибирають з води шумівкою, перекладають на сито, щоб стекла вода.

Готують шоколадний соус, для чого жовток розтирають з цукром і крохмалем, заливають розчинене у молоці какао, кладуть на слабий вогонь і легенько помішують, щоб не залишилось грудок. Готовий соус залишають для охолодження.

Зварені білки викладають у креманки, поливають шоколадним соусом і посипають молотими смаженими горіхами. Подають охо­лодженими.

Витрати продуктів на одну порцію: для білків - яйце-білок 1,5 шт., цукор-пісок 20 г, для шоколадного соусу — яйце-жовток 0,5 шт., цукор-пісок 15 г, крохмаль картопляний 3 г, моло­ко 45 г, какао-порошок 5 г, горіхи грецькі (зерно) 5 г.




Схожі кулінарні рецепти