Головне меню

Популярні рецепти

Компот з персиків (Закарпатська кухня)

Компот з персиків (Закарпатська кухня)

Персики краще консервувати половинками. Для компоту слід відбирати стиглі, тверді плоди, щоб їх можна було обчистити від шкірки, яка дуже груба і надає компотові гіркого смаку. Шкірку ви­даляють так: відсортовані й помиті плоди укладають у друшляк і за­нурюють у киплячу воду на кілька хвилин, потім — у холодну. Після такої обробки шкірка плодів легко знімається, особливо з половинок.

Обчищені половники укладають у банки, обрізаною поверхнею вниз. Наповнені банки заливать гарячим сиропом, накривають криш­ками і стерилізують: 1-літрові — 20, 3-літрові — 40 хв. Після стерилі­зації банки негайно закатують і зберігають у прохолодному місці.

В 1-літрові банки укладають близько 700 г плодів, у 3-літрові — 2100 г.




Схожі кулінарні рецепти