123************* Компот з полуниць або з малини (Закарпатська кухня)
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Компот з полуниць або з малини (Закарпатська кухня)

Компот з полуниць або з малини (Закарпатська кухня)

Відбирають полуниці середнього розміру, не зовсім стиглі і добре промивають. Коли вода стече, ягоди витримують у 60—65%-ному розчині цукру протягом 3—4 годин. Цей розчин (сироп) викори­стовують для заливання ягід. Потім ягоди кладуть у банки: в 0,5-літрові — по 330—340 г і заливають гарячим цукровим сиропом 60%-ної концентрації мри температурі 50—60°.

Залиті сиропом банки накривають і стерилізують протягом 7—10 хвилин.

Після стерилізації банки негайно закатують і зберігають у прохо­лодному місці.

Так само готують і компот з малини. Лише малину, щоб видалити личинки малинового жучка, до промивання занурюють на 2 хв. у од­нопроцентному розчині солі. Личинки спливають.




Схожі кулінарні рецепти