Головне меню

Популярні рецепти

Маринована цвітна капуста - рецепт з фото
Маринована цвітна капуста
Маринована цвітна капуста
Цей рецепт - мій найбільший кулінарний борг відразу кільком людям. Нарешті я його віддаю
На всякий випадок я ще раз повторюся - сама я консервуванням поки не займаюся - це у нас в сім'ї робить моя мама. Рецепт капусти, відповідно, від неї
Таку капусту добре використовувати для салатів або подавати як ... мммм ... гарнір до страв з м'яса або птиці. Типу всяких маринованих огірків-помідорів.

Інгредієнти на 1 літрову банку:

цвітна капуста (скільки точно лізе в банку, на жаль, не скажу)
4-5 горошин чорного перцю
2-3 гвоздики
1 маленька паличка кориці
2 ст.л. 9% оцту

Для маринаду на 1 л води:

50 г солі
25 г цукру

Про стерилізацію банок-кришок я вже писала тут: http://www.vkusnyblog.ru/smak/13622
Капусту поділяємо на суцвіття. Бланшуємо в окропі протягом 1 хвилини. Якщо недотримати - капуста вийде жорсткою, якщо переварити - буде занадто м'якою.
Виймаємо шумівкою з води і кладемо в банки з попередньо розкладеними спеціями.
Воду для розсолу доводимо до кипіння і розчиняємо в ній сіль і цукор. Заливаємо капусту в банках киплячим розсолом. Прикриваємо кришками і ставимо на стерилізацію на 10 хвилин. Потім виймаємо, вливаємо в кожну банку по 2 ст.л. оцту. Закочуємо.
Маринована цвітна капуста
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти