Головне меню

Популярні рецепти

Мариновані помідори - рецепт з фото
Мариновані помідори
Мариновані помідори

Так, ви дочекалися! Це перший рецепт заготовок-закаток в моєму блозі. Ні, я не подружилася з закаточной машинкою. Це була поїздка до мами і фіксація її праць. Сподіваюся, комусь цей рецепт згодиться - сезон поки ще не закінчився.
Відразу скажу, що на мій смак для таких закаток найкраще використовувати саме помідори-"вершки" - вони досить м'ясисті і володіють досить товстою шкіркою, яка лопається не так часто, як у інших сортів.

Інгредієнти на трилітрову банку:

помідори
4-5 зубчиків часнику
6-7 горошин чорного перцю
1 лавровий лист
2 гвоздики
листя хрону і кріп за смаком і бажанням

Для маринаду:

1 л води
3 ст.л. цукру
1,5 ст.л. солі
70 мл 9% оцту

Стерилізуємо банки.
Бувалі консервісти можуть робити це будь-яким зручним і перевіреним способом. Я розповім, як це робить мама. У виварку або велику каструлю наливаємо води на 4-5 см. Ставимо банки догори дном (у ще холодну воду!) І накриваємо кришкою виварку. Тримаємо 15 хвилин після закипання і виймаємо.

Стерилізуємо кришки.
У каструльці або металліческоц мисці доводимо до кипіння воду. Кладемо кришки і кип'ятимо 1 хвилину. Довше тримати не варто, тому що ущільнювальна гумка втрачає еластичність, що не є добре.
Тут ще одне спостереження від мами: якщо кришка при стерилізації побіліла - це означає, що на ній недостатньо лаку. Це вважається браком. Закачування під такими кришками можуть здуватися і вибухати.
Помідори ретельно миємо. Екземпляри з дефектами - темними плямами і плодоніжками - краще відкласти для салату. У банки кладемо часник, перець, кріп, листя хрону (ми робили без них), лавровий лист, гвоздику, стручок гострого перцю і морквину за бажанням. Зверху щільно кладемо помідори.
Мариновані помідори
Заливаємо вміст банки окропом і даємо постояти 5 хвилин. Потім зливаємо. Знову заливаємо окропом, даємо постояти ще 5 хвилин і знову зливаємо.
Мариновані помідори
У проміжках між заливками готуємо маринад: доводимо до кипіння воду, додаємо сіль і цукор і варимо до розчинення. Вливаємо оцет і перемішуємо.
На третій раз заливаємо помідори маринадом по самі вінця банки - це потрібно для того, щоб при закатку в банку не залишилося повітря. Накриваємо кришкою і стерилізованої закочуємо.
Закочені банки ставимо догори дном на кухонне рушник або іншу м'яку тканину і залишаємо до охолодження. У перевернутому стані кришка додатково стерилізується.
Це, мабуть, все
Мариновані помідори
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти