123************* Перець солодкий маринований (Закарпатська кухня)
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Перець солодкий маринований (Закарпатська кухня)

Перець солодкий маринований (Закарпатська кухня)

Для маринування використовують великий м'ясистий солодкий перець. Перед маринуванням з перцю видаляють плодоніжки з на­сінниками і миють у проточній воді. Очищений перець бланшують у киплячій воді протягом 2—3 хв. і охолоджують у холодній воді. На дно банки укладають листя хрону, кропу, петрушки, перець червоний стручковий, лавровий лист та часник.

Бланшований перець укладають у банки цілими або кожен плід розрізають на 3—4 поздовжні частини. Укладати перець слід щільно, щоб між цілими стручками або кусочками не було вільного місця. Нарізаний на куски перець можна не бланшувати. Після укладання в банки плоди заливають гарячою маринадною заливкою (70—80°) і стерилізують.

Для приготування маринадної заливки на 1 л води потрібно: цукру 40 г, солі 40 г, оцту 200 г, Банки місткістю 1 л стерилізують при температурі 90° протягом 25 хвилин.

Витрата продуктів для приготування 10 банок консервів місткістю 1 л: перець свіжий солодкий 10 кг, зелень кропу 70 г, зелень петрушки 30 г, цукор 100 г, оцет 9%-ний — 800 г, сіль 160 г, перець червоний стручковий, часник, лавро­вий лист — за смаком.



Схожі кулінарні рецепти