Головне меню

Популярні рецепти

Огірки мариновані (Закарпатська кухня)

Огірки мариновані (Закарпатська кухня)

Відбирають невеликі, тверді, зелені огірки, зрізують плодоніжки, добре промивають у проточній воді і заливають холодною водою на 6—8 годин, міняючи воду два рази.

На дно банок кладуть чорний гіркий і запашний перець, гвоз­дику. лавровий лист, червоний стручковий перець, зелень петрушки та кропу з розрахунку, щоб на банку місткістю 1 л припадало не біль­ше 20 г прянощів.

В банки місткістю 1 л огірки укладають вертикально, поміж ними кладуть прянощі і заливають гарячою маринадною заливкою так. щоб заливка повністю покривала верхній ряд огірків.

Заливку для маринування готують так: в емальовану каструлю наливають воду, додають сіль і цукор, кип'ятять 2 хвилини, потім вливають оцет і дають закипіти. Для приготування заливки на одну банку огірків місткістю 1 л потрібно: води 360 г, солі 20 г, цукру 20 г, оцту 9%-ного 60 г,

Наповнені банки накривають прокип'яченими кришками і стерилі­зують у каструлі при температурі 100°: банки 1-літрові — 7 хвилин, 3-літрові — 18—20 хвилин.

Після стерилізації банки вибирають, відразу закатують, ставлять кришкою донизу для перевірки закрутки і охолоджують.

Витрати продуктів на 10 банок огірків міст­кістю 1 л: огірки свіжі 6200 г, перець чорний горошком 5 г, перець запашний 5 г, гвоздика 5 г, лавровий лист 4 г, перець червоний струч­ковий за смаком, вода 3600 г, сіль 200 г, цукор 200 г, оцет 9%-ний 600 г.




Схожі кулінарні рецепти