Головне меню

Популярні рецепти

Варення з айви (Закарпатська кухня)

Варення з айви (Закарпатська кухня)

Відбирають стиглі плоди айви, миють, розрізають, видаляють на­сіннєву коробочку і нарізають скибками завтовшки 1,5—2 см. Нарі­зані скибки укладають у каструлю, заливають водою і кип'ятять близько 30 хвилин, до пом'якшення скибок. Воду після бланшування фільтрують і використовують для варіння сиропу (на 300 г води дають 1,2—1,3 кг цукру).

В приготовлений таким чином киплячий сироп висипають бланшо­вані скибки айви і варять на слабкому вогні до готовності.

Гаряче варення розливають в підігріті банки, накривають криш­ками, укладають в каструлю з підігрітою до 70° водою і пастеризують при температурі 90—95°: 0,5-літрові — 10, 1-літрові банки — 15 хви­лин.

Після пастеризації банки негайно закатують і зберігають у про­холодному місці.

На 1 кг айви додають 1,2—1,3 кг цукру і 300 г води.




Схожі кулінарні рецепти