Головне меню

Популярні рецепти

Інші закуски


Часниковий багет - рецепт з фото

Часниковий багет

Часниковий багет

 

Ні, це не рецепт випічки. Це лінивий рецепт ... ееее ... закуски. Такий багет стане хорошим доповненням до супу або іншому блюду. Особисто я з'їла половину просто так, всухом'ятку. Це, звичайно, погано, але так смачно! При бажанні можна приготувати цю страву у вигляді маленьких часникових грінок.

Переглянути рецепт...
 
Грибна закуска на хлібі - рецепт з фото

Грибна закуска на хлібі

Грибна закуска на хлібі

 

Ця проста і дуже смачна закуска об'єднує в собі всі мої найулюбленіші інгредієнти - солодкі печериці, солоний сир, хрусткий підсмажений хлібець і часник з базиліком. Гріти закуску потрібно саме в духовці - мікрохвильовка перетворить її на невиразне м'яко-вологе місиво.

Переглянути рецепт...
 
Сулугуні в лаваші - рецепт з фото
Сулугуні в лаваші
Сулугуні в лаваші

Ця закуска - дуже проста як за складом, так і за виконанням. У рецепті привожу, так би мовити, базовий варіант, який можна доповнювати наповнювачами на свій смак. Вдобавок до сиру і зелені хорого підійдуть обсмажені шампіньйони або шинка. Є такий лаваш потрібно поки він теплий - потім він, звичайно, теж цілком їстівний, але такого задоволення, як свіжий, вже не доставляє.
Переглянути рецепт...
 
Стаканчики з огірка з овочевою начинкою - рецепт з фото
Стаканчики з огірка з овочевою начинкою
Стаканчики з огірка з овочевою начинкою

Продовжуємо серію страв без термообробки. У нас все ще страшенно жарко, тому поки така тенденція.Сейчас
Закуску в таких імпровізованих їстівних стаканчиках дуже зручно подавати на фуршетах. Якщо вам хочеться більш ситної закуски, додайте в салат дуже дрібно нарізану шинку.
Зараз вже свіжих овочів в достатку, тому збираємося з силами і готуємо.

Орієнтовний час приготування: 20 хвилин
Переглянути рецепт...
 
Закусочні помідори "полосатики" - рецепт з фото
Закусочні помідори "полосатики"
Закусочні помідори "полосатики"

Думаю, більшість і вас знає і любить таку закуску як кружечки помідорів з гострим сиром. У мене є один хороший знайомий, який під час застіль у нашому домі в першу чергу підгрібає ближче до себе саме їх. Помідори, які я пропоную приготувати на цей раз, відрізняються від звичайних лише формою - але саме тому виглядають набагато оригінальніше і цікавіше.
Переглянути рецепт...
 
Маринований буряк по-датському - рецепт з фото
Маринований буряк по-датському Маринований буряк по-датському

Соління й маринади - традиційна частина раціону слов'янської людини. Найбільш звичними в цьому плані є мариновані або солоні огірки, помідори, капуста, кабачки і гриби. Я ж пропоную вам хоч і не екзотичне, але й не зовсім звичне блюдо - маринований буряк. Готується вона дуже просто і швидко, а в підсумку виходить смачна закуска.
Переглянути рецепт...
 
Закуска з запечених овочів - рецепт з фото
Закуска з запечених овочівЗакуска з запечених овочів

Я довго чекала сезону, щоб приготувати цю закуску - аж надто рецепт запав у душу. Приготувала і не розчарувалася - запечені баклажани і цукіні з помідорами - це просто чудо. Єдине зауваження: якщо у вас є можливість використовувати свіжий розмарин - віддайте перевагу йому.
Переглянути рецепт...
 
Грибна закуска на хлібі - рецепт з фото
Грибна закуска на хлібі Грибна закуска на хлібі

Ця проста і дуже смачна закуска об'єднує в собі всі мої найулюбленіші інгредієнти - солодкі печериці, солоний сир, хрусткий підсмажений хлібець і часник з базиліком. Гріти закуску потрібно саме в духовці - мікрохвильовка перетворить її на невиразне м'яко-вологе місиво.
Переглянути рецепт...
 
Маринований редис - рецепт з фото
Маринований редисМаринований редис

У самому розпалі у нас зараз сезон чого? Правильно - редиски. Раніше мені нічого, крім салатів і окрошки за участю цього овоча на розум не приходило. А днями я натрапила на рецепт маринованого редису і, спробувавши, була приємно здивована. Це відмінне доповнення до м'ясних страв. Готується дуже швидко і дуже просто.
Переглянути рецепт...
 
Помідори з фетою і базиліковим вінегретом - рецепт з фото
Помідори з фетою і базиліковим вінегретом Помідори з фетою і базиліковим вінегретом

Ця смачна і ефектна закуска готується дуже просто - головне мати під руками блендер або ступку для приготування заправки. Помідори можна використовувати будь-якого кольору, головне, щоб вони були досить м'ясистими. Подавати можна як на додаток до основної страви, так і самі по собі.
Переглянути рецепт...
 
Гострі картопляні часточки до пива - рецепт з фото
Гострі картопляні часточки до пива

Ці картопляні часточки готуються дуже просто - рецепт не передбачає попереднього відварювання картоплі. Кількість гострого перцю ви можете регулювати на свій смак, залежно від вашої любові / нелюбові до нього.
Переглянути рецепт...
 
Помідори черрі з базиліковим кремом - рецепт з фото
Помідори черрі з базиліковим кремом
Не буду тягнути, і відразу викладу ще один рецепт міні-закуски. Всі ж знають рецепт помідорів із сиром і часником? Так от це, якщо хочете, більш здоровий і досконаліший рецепт цієї закуски. Я готувала її з помідори черрі, але за відсутності крем можна викладати на кружечки звичайних помідорів. Дуже красиво і смачно виходить.

інгредієнти:

200 г вершкового сиру (Рама Крем-Бонжур, Буко, Віолеті, Філадельфія і т.п.)
невеликий пучок базиліка
1-2 зубчики часнику (за смаком)
помідори-черрі
сіль за смаком

З помідорів
зрізаємо верх і маленькою ложечкою акуратно виймаємо нутрощі.
Переглянути рецепт...
 
«Лечо» (Угорська кухня)
«Лечо»
1,2 кг зеленої паприки
900 г помідорів
80 г жиру
5 г червоної паприки
80 г копченого сала
200 г цибулі
25 г солі
Занурити помідори на кілька секунд у киплячу воду, здерти з них шкірку і розрізати на чотири частини кожен.

Видалити із зеленої паприки серцевину з зернами, розрізати кожну вздовж на 5-6 частин. Нарізати невеликими кубиками сало, трохи підсмажити його в невеликій кількості жиру і додати нарізану цибулю.

Як тільки цибуля набуде золотистого відтінку, посипати її червоною паприкою, покласти зелену паприку і помідори і тушкувати під кришкою на слабкому вогні.

Якщо зелена паприка має значну гостроту, то перед вживанням її слід ошпарити окропом.
 
Фаршировані кабачки з кроповим соусом (Угорська кухня)
Фаршировані кабачки з кроповим соусом
2,5-3 кг кабачків
300 г телятини
300 г свинини
200 г вершкового масла
80 г борошна
яйце
булочка або 60 г білого хліба
3 дцл вершків
2 дцл молока
40 г кропу
10 г перцю, сіль, петрушка

Взяти свіжі кабачки, очистити їх, нарізати часточками по 4-5 см завтовшки, видалити серцевину з зернами, а самі кабачки начинити фаршем. Покласти їх у каструлю, змащену маслом, покласти зверху ще кілька шматочків масла, накрити все це аркушем паперу і дуже обережно тушкувати в духовці.
Підсмажити муку, розвести її невеликою кількістю молока, підсолити, грунтовно прокип'ятити і покласти нарізану кріп. Підмішати масло і сметану, а потім, заливши цим соусом тушковані гарячі кабачки, подавати.
Фарш: Пропустити телятину і свинину двічі через м'ясорубку. Покласти цей фарш в миску, додати вимочений в молоці хліб, 100 г масла, яйце, 3 дцл сметани, сіль, перець і трохи майорану, старанно перемішати все це.

Замість намоченого в молоці хліба можна вживати холодний соус бешамель.
 
Фарширована кольрабі (Угорська кухня)
Фарширована кольрабі

12 стеблеплодів молодої капусти кольрабі
300 г телятини
300 г свинини
50 г борошна
3 дцл свіжої сметани
100 г вершкового масла
яйце
сіль, перець, цукор, майоран, петрушка
біла булочка

Обдерти з кольрабі листя, очистити, вискоблити спеціальною ложечкою середину кожного стеблеплоду і зварити в підсоленій воді разом з ще ніжними листками. Вийняти їх з води, начинити фаршем як при фарширування кабачків і поставити під кришкою в негарячу духовку.
Підсмажити борошно до світло-жовтого відтінку разом з дрібно нарізаною петрушкою, додати листя і вискоблені з стеблеплоду серединку.

Приправити сіллю і перцем, додати сметани і тушкувати все це під кришкою кілька хвилин.

Подавати разом з фаршированими стеблеплодом кольрабі.
 
Грибна суміш в сметані (Угорська кухня)
Грибна суміш в сметані

1 кг грибів (печериці, білі гриби або маслюки, зморшки, лисички і т. п.)
100 г вершкового масла (жиру)
7,5 дцл сметани
2 цибулини,
сіль,
червона паприка,
петрушка


Очистити і вимити шампіньйони і нарізати їх тонкими скибочками.

Підсмаживши нарізану цибулю в олії до золотистого відтінку, покласти туди гриби, приправити сіллю, червоною паприкою, дрібно нарізаною петрушкою і поставити гаситися: на слабкий вогонь. Коли сік досить увариться, заправити сметаною з борошном і знову довести до кипіння. Подавати з яєчнею і грінками.
 
Зелений горошок (Угорська кухня)
Зелений горошок

1 кг очищеного зеленого горошку
60 г вершкового масла
40 г борошна
сіль, цукор, петрушка


У підсоленій воді зварити при бурхливому кипінні зелений горошок з невеликою кількістю цукру і дати воді стекти.

Потім перемішати горошок з підсмаженим до золотистого відтінку борошном, яке підрум'янюється з дрібно нарізаною петрушкою або при бажанні з січеною цибулею і розбавити водою.
 
Кабачки по-угорськи (Угорська кухня)
Кабачки по-угорськи
2,5 кг кабачків
50 г цибулі
4 дцл сметани
60 г жиру
40 г борошна
40 г кропу
часточка часнику
сіль, оцет

Взяти молоді кабачки, очистити їх, розрізати на дві половинки і обережно видалити зерна.

Настругати кабачки
спеціальним кухонним стругом так, щоб стружки походили на велику локшину.

Підсолити і дати постояти 20 хвилин, щоб з кабачків почав виділятися сік. Злегка віджати їх, а потім злегка підсмажити в жирі посічену цибулю і кріп, підлити води і покласти нарізані кабачки.

Довести до кипіння, заправити сметаною з борошном і закінчити варіння. Щоб кабачки не надто загусли, багато муки класти не слід.

Коли кабачки подаються, їх слід приправити чайною ложкою оцту і, якщо це потрібно, підсолити.
 
Качанна капуста (Угорська кухня)
Качанна капуста

3 кг свіжої капусти кочанної
50 г цибулі
40 г борошна
60 г жиру
сіль, кмин петрушка


Вилок свіжої капусти нарізати смужками шириною близько 1 см і зварити її в підсоленій воді з кмином. Коли капуста майже звариться, її потрібно заправити борошном, підсмаженим з дрібно нарізаною цибулею до жовтуватого відтінку.

За бажанням, можна покласти дрібно нарізаної петрушки.

Це дуже смачна страва служить гарніром до смаженої свинини, ягнятини, баранини або копченої свинини.
 
Спаржа по-угорськи (Угорська кухня)
Спаржа по-угорськи

2 кг спаржі
4 дцл сметани
15 г червоної паприки
50-60 г вершкового масла
100 г тертих білих сухарів

Зварити добре очищену спаржу в підсоленій воді, в яку потрібно додати шматок цукру. Давши воді стекти, змастити маслом вогнетривке блюдо, налити в нього половину сметани і додати ложечку товчених сухарів, підсмажених в олії до золотистого відтінку.

Покласти на блюдо спаржу, поливши її іншою половиною сметани і посипати рештою сухарями і паприкою, і потім поставити в дуже гарячу духовку, щоб сухарі підрум'янилися.
 
«ПерваяПредыдущая1234СледующаяПоследняя»

Страница 1 из 4