Головне меню

Популярні рецепти

Жулєн із грибів (Закарпатська кухня)

Жулєн із грибів (Закарпатська кухня)

Вершкове масло розігрівають на сковороді, додають борошно і, постійно помішуючи, смажать 2—3 хвилини до золотистого кольору. Потім повільно доливають гарячу воду або відвар з грибів, швидко розмішують до утворення однорідної маси середньої густоти, слід­куючи, щоб не залишилось грудок.

Попередньо ошпарені окропом свіжі білі гриби нарізають дріб­ними кусочками, з'єднують з підготовленою масою, добре розмі­шують і варять на малому вогні до готовності грибів. Заправляють оцтом, чорним молотим перцем та кусочком вершкового масла.

Готовий гарячий жулєн подають в маленьких тарілочках як га­рячу закуску.

Витрати продуктів на одну порцію: гриби свіжі білі 132 г, масло вершкове 15 г, борошно 5 г, перець чорний молотий 0,05 г, сіль 2 г, оцет 1 г, вода або відвар з грибів 30 г.




Схожі кулінарні рецепти