Головне меню

Популярні рецепти

Меживо з перцю
Меживо з перцю

Перець промивають, роблять поперечний надріз з боку верхньої його широкої частини, відрізують біля основи стрижень з насінням, у тому ж місці перпендикулярно до першого роблять другий надріз вздовж стручка, через який виймають стрижень і насіння, не порушуючи форми стручка. Підготовлений так перець треба обов'язково покласти в кип'я­ток на 1—2 хв., щоб він був м'якший і не такий гіркий.

Обчищені і промиті капусту, моркву, петрушку, селеру нарізують соломкою, тушкують до готовності, солять, змішують з трохи підсмаже­ною шаткованою цибулею, посіченою зеленню петрушки, томатом-пюре і заправляють цукром. Підготовленою масою фарширують перець і кла­дуть у каструлю. Помідори припускають у власному соку без води, про­тирають крізь сито, додають овочевого відвару, цукру, оцту, солі, за­ливають цією підливою перець, доводять до готовності й охолоджують.

На стіл подають у холодному вигляді.

На 1 кг солодкого перцю — по 250 г моркви і свіжої капусти, 2% ложки томату-пюре, 60 г петрушки (кореня), 40 г селери, 120 г ріпчастої цибулі, 2 ст. ложки олії, 2 чайні ложки цукру, 2 чайні ложки дрібно нарізаної зелені петрушки.

Для підливи —120 г свіжих помідорів, 1 ложку пшеничного борошна, 11/2 ст. ложки олії, 3 ст. ложки 3-процентного оцту, 11/2 склянки овочевого відвару, 11/2 ст. ложки цукру.




Схожі кулінарні рецепти