Головне меню

Популярні рецепти

Товченка
Товченка

Смачну страву одержують від змішування вареної квасолі і картоплі, розтертого маку, січеної сирої цибулі, нарізаної зелені петрушки, перцю і невеликої кількості цукру.

Всі ці продукти протирають крізь сито. В домашній кухні їх товчуть у ступці, від чого ця страва й дістала назву «Товченка».

Щоб квасоля добре розварювалась, її перед варінням перебирають, заливають холодною перевареною водою на 8—10 год. (розмочують) і потім варять під накритою покришкою 11/2—2 год. залежно від сорту.

Мак також добре розмочують, потім зливають з нього воду і розти­рають у ступці. Змішують підготовлені продукти перед подаванням стра­ви на стіл.

Перебрані й промиті квасолю і мак розмочують в окремому посуді. Мак розтирають, а квасолю варять до готовності і відціджують навар. Зварену квасолю в теплому вигляді кладуть в каструлю, додають обчи­щеної вареної картоплі, розтертого маку, січеної цибулі, перцю, цукру, солі і нарізаної зелені петрушки. Все це змішують і розтирають до одер­жання м'якої і однорідної маси. На стіл подають в холодному вигляді.

На 300г картоплі — 1/2 склянки квасолі, 2 ст. ложки маку, 2 чайних ложки цукру, 1 цибулину, 2 чайні ложки нарізаної зелені петрушки, 0,1 г гіркого меленого перцю.