Головне меню

Популярні рецепти

Фаршировані яйця в листковому тісті (Угорська кухня)
Фаршировані яйця в листковому тісті
0,5 кг листкового тіста (сирого)
100 г вершкового масла
12 яєць
2 булочки
2 дцл молока
сіль,
перець,
гірчиця,
петрушка
Зварити круто 12 яєць (варити не менше 10 хвилин), опустити їх у холодну воду, очистити від шкаралупи і розрізати поперек на дві частини. Вийняти жовтки і протерти їх крізь сито разом з булочками, попередньо намоченими в молоці.

Змішати отриману масу з маслом, сіллю, перцем, рубаною петрушкою і невеликою кількістю гірчиці. Наповнити нею порожні половинки яєць, прикласти їх одну до іншої, щоб додати їм первісний вигляд цілого яйця.
Обережно розкачати листкове тісто на дошці, розрізати його на 12 однакових квадратів і намазати яєчним жовтком. На кожен з цих квадратів покласти яйце і з'єднати кути тесту в центрі таким чином, щоб яйце було абсолютно покрито тістом, і потім «запечатати» ці пакетики кружечком тіста, обмазати яйцем і спекти в гарячій духовці.

Подавати з соусом мадера.
Соус мадера - коричневий соус, приправлений червоним вином (краще мадерою). Його готують з обсмажених в жирі подрібнених кісток, цибулі і овочів, до яких додають потім води, проціджують і заправляють підсмаженим в жирі борошном з карамелізованим цукром. Цей соус приправляють червоним вином, помідорами, перцем, лавровим листом і сіллю.



Схожі кулінарні рецепти