Головне меню

Популярні рецепти

Маринований буряк по-датському - рецепт з фото
Маринований буряк по-датському Маринований буряк по-датському

Соління й маринади - традиційна частина раціону слов'янської людини. Найбільш звичними в цьому плані є мариновані або солоні огірки, помідори, капуста, кабачки і гриби. Я ж пропоную вам хоч і не екзотичне, але й не зовсім звичне блюдо - маринований буряк. Готується вона дуже просто і швидко, а в підсумку виходить смачна закуска.

інгредієнти:

500 г буряка
2 цибулини
1 / 2 ч.л. хрону
1 лавровий лист
175 мл червоного винного оцту
0,5 ч.л. чорного перцю горошком
1 ч.л. солі
щіпка зерен гірчиці
Маринований буряк по-датському
Буряк відварюємо до готовності, охолоджуємо і очищаємо.

У каструльку кладемо хрін, сіль, перець, гірчицю і лавровий лист. Заливаємо склянкою води, доводимо до кипіння. Варимо протягом пари хвилин, вливаємо оцет. Знову доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і охолоджуємо.
Маринований буряк по-датському
Буряк і цибулю нарізаємо тонкими скибочками (3-4 мм) і заливаємо маринадом. Ставимо в холодильник на ніч.
Маринований буряк по-датському
Подаємо як доповнення до м'ясних страв.
Маринований буряк по-датському
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти