Інші закуски
|

Часниковий багет
Ні, це не рецепт випічки. Це лінивий рецепт ... ееее ... закуски. Такий багет стане хорошим доповненням до супу або іншому блюду. Особисто я з'їла половину просто так, всухом'ятку. Це, звичайно, погано, але так смачно! При бажанні можна приготувати цю страву у вигляді маленьких часникових грінок.
|
Переглянути рецепт... |

Грибна закуска на хлібі
Ця проста і дуже смачна закуска об'єднує в собі всі мої найулюбленіші інгредієнти - солодкі печериці, солоний сир, хрусткий підсмажений хлібець і часник з базиліком. Гріти закуску потрібно саме в духовці - мікрохвильовка перетворить її на невиразне м'яко-вологе місиво. |
Переглянути рецепт... |
 Сулугуні в лаваші
Ця закуска - дуже проста як за складом, так і за виконанням. У рецепті привожу, так би мовити, базовий варіант, який можна доповнювати наповнювачами на свій смак. Вдобавок до сиру і зелені хорого підійдуть обсмажені шампіньйони або шинка. Є такий лаваш потрібно поки він теплий - потім він, звичайно, теж цілком їстівний, але такого задоволення, як свіжий, вже не доставляє.
|
Переглянути рецепт... |
 Стаканчики з огірка з овочевою начинкою
Продовжуємо серію страв без термообробки. У нас все ще страшенно жарко, тому поки така тенденція.Сейчас
Закуску в таких імпровізованих їстівних стаканчиках дуже зручно подавати на фуршетах. Якщо вам хочеться більш ситної закуски, додайте в салат дуже дрібно нарізану шинку.
Зараз вже свіжих овочів в достатку, тому збираємося з силами і готуємо.
Орієнтовний час приготування: 20 хвилин
|
Переглянути рецепт... |
Закусочні помідори "полосатики"
Думаю, більшість і вас знає і любить таку закуску як кружечки помідорів з гострим сиром. У мене є один хороший знайомий, який під час застіль у нашому домі в першу чергу підгрібає ближче до себе саме їх. Помідори, які я пропоную приготувати на цей раз, відрізняються від звичайних лише формою - але саме тому виглядають набагато оригінальніше і цікавіше.
|
Переглянути рецепт... |
Маринований буряк по-датському
Соління й маринади - традиційна частина раціону слов'янської людини. Найбільш звичними в цьому плані є мариновані або солоні огірки, помідори, капуста, кабачки і гриби. Я ж пропоную вам хоч і не екзотичне, але й не зовсім звичне блюдо - маринований буряк. Готується вона дуже просто і швидко, а в підсумку виходить смачна закуска. |
Переглянути рецепт... |
Закуска з запечених овочів
Я довго чекала сезону, щоб приготувати цю закуску - аж надто рецепт запав у душу. Приготувала і не розчарувалася - запечені баклажани і цукіні з помідорами - це просто чудо. Єдине зауваження: якщо у вас є можливість використовувати свіжий розмарин - віддайте перевагу йому. |
Переглянути рецепт... |
Грибна закуска на хлібі
Ця проста і дуже смачна закуска об'єднує в собі всі мої найулюбленіші інгредієнти - солодкі печериці, солоний сир, хрусткий підсмажений хлібець і часник з базиліком. Гріти закуску потрібно саме в духовці - мікрохвильовка перетворить її на невиразне м'яко-вологе місиво.
|
Переглянути рецепт... |
Маринований редис
У самому розпалі у нас зараз сезон чого? Правильно - редиски. Раніше мені нічого, крім салатів і окрошки за участю цього овоча на розум не приходило. А днями я натрапила на рецепт маринованого редису і, спробувавши, була приємно здивована. Це відмінне доповнення до м'ясних страв. Готується дуже швидко і дуже просто. |
Переглянути рецепт... |
Помідори з фетою і базиліковим вінегретом
Ця смачна і ефектна закуска готується дуже просто - головне мати під руками блендер або ступку для приготування заправки. Помідори можна використовувати будь-якого кольору, головне, щоб вони були досить м'ясистими. Подавати можна як на додаток до основної страви, так і самі по собі.
|
Переглянути рецепт... |
Гострі картопляні часточки до пива
Ці картопляні часточки готуються дуже просто - рецепт не передбачає попереднього відварювання картоплі. Кількість гострого перцю ви можете регулювати на свій смак, залежно від вашої любові / нелюбові до нього. |
Переглянути рецепт... |
Помідори черрі з базиліковим кремом
Не буду тягнути, і відразу викладу ще один рецепт міні-закуски. Всі ж знають рецепт помідорів із сиром і часником? Так от це, якщо хочете, більш здоровий і досконаліший рецепт цієї закуски. Я готувала її з помідори черрі, але за відсутності крем можна викладати на кружечки звичайних помідорів. Дуже красиво і смачно виходить.
інгредієнти:
200 г вершкового сиру (Рама Крем-Бонжур, Буко, Віолеті, Філадельфія і т.п.)
невеликий пучок базиліка
1-2 зубчики часнику (за смаком)
помідори-черрі
сіль за смаком
З помідорів зрізаємо верх і маленькою ложечкою акуратно виймаємо нутрощі.
|
Переглянути рецепт... |
1,2 кг зеленої паприки 900 г помідорів 80 г жиру
5 г червоної паприки
80 г копченого сала 200 г цибулі 25 г солі
Занурити помідори на кілька секунд у киплячу воду, здерти з них шкірку і розрізати на чотири частини кожен.
Видалити із зеленої паприки серцевину з зернами, розрізати кожну вздовж на 5-6 частин. Нарізати невеликими кубиками сало, трохи підсмажити його в невеликій кількості жиру і додати нарізану цибулю.
Як тільки цибуля набуде золотистого відтінку, посипати її червоною паприкою, покласти зелену паприку і помідори і тушкувати під кришкою на слабкому вогні.
Якщо зелена паприка має значну гостроту, то перед вживанням її слід ошпарити окропом. |
Фаршировані кабачки з кроповим соусом
2,5-3 кг кабачків 300 г телятини 300 г свинини 200 г вершкового масла 80 г борошна яйце
булочка або 60 г білого хліба 3 дцл вершків 2 дцл молока 40 г кропу 10 г перцю, сіль, петрушка
Взяти свіжі кабачки, очистити їх, нарізати часточками по 4-5 см завтовшки, видалити серцевину з зернами, а самі кабачки начинити фаршем. Покласти їх у каструлю, змащену маслом, покласти зверху ще кілька шматочків масла, накрити все це аркушем паперу і дуже обережно тушкувати в духовці.
Підсмажити муку, розвести її невеликою кількістю молока, підсолити, грунтовно прокип'ятити і покласти нарізану кріп. Підмішати масло і сметану, а потім, заливши цим соусом тушковані гарячі кабачки, подавати.
Фарш: Пропустити телятину і свинину двічі через м'ясорубку. Покласти цей фарш в миску, додати вимочений в молоці хліб, 100 г масла, яйце, 3 дцл сметани, сіль, перець і трохи майорану, старанно перемішати все це.
Замість намоченого в молоці хліба можна вживати холодний соус бешамель. |
Фарширована кольрабі
12 стеблеплодів молодої капусти кольрабі 300 г телятини 300 г свинини 50 г борошна
3 дцл свіжої сметани 100 г вершкового масла яйце
сіль, перець, цукор, майоран, петрушка біла булочка
Обдерти з кольрабі листя, очистити, вискоблити спеціальною ложечкою середину кожного стеблеплоду і зварити в підсоленій воді разом з ще ніжними листками. Вийняти їх з води, начинити фаршем як при фарширування кабачків і поставити під кришкою в негарячу духовку.
Підсмажити борошно до світло-жовтого відтінку разом з дрібно нарізаною петрушкою, додати листя і вискоблені з стеблеплоду серединку.
Приправити сіллю і перцем, додати сметани і тушкувати все це під кришкою кілька хвилин.
Подавати разом з фаршированими стеблеплодом кольрабі. |
Грибна суміш в сметані 1 кг грибів (печериці, білі гриби або маслюки, зморшки, лисички і т. п.) 100 г вершкового масла (жиру) 7,5 дцл сметани 2 цибулини, сіль, червона паприка, петрушка
Очистити і вимити шампіньйони і нарізати їх тонкими скибочками.
Підсмаживши нарізану цибулю в олії до золотистого відтінку, покласти туди гриби, приправити сіллю, червоною паприкою, дрібно нарізаною петрушкою і поставити гаситися: на слабкий вогонь. Коли сік досить увариться, заправити сметаною з борошном і знову довести до кипіння. Подавати з яєчнею і грінками. |
Зелений горошок
1 кг очищеного зеленого горошку 60 г вершкового масла 40 г борошна сіль, цукор, петрушка
У підсоленій воді зварити при бурхливому кипінні зелений горошок з невеликою кількістю цукру і дати воді стекти.
Потім перемішати горошок з підсмаженим до золотистого відтінку борошном, яке підрум'янюється з дрібно нарізаною петрушкою або при бажанні з січеною цибулею і розбавити водою. |
Кабачки по-угорськи
2,5 кг кабачків 50 г цибулі 4 дцл сметани 60 г жиру
40 г борошна 40 г кропу часточка часнику сіль, оцет
Взяти молоді кабачки, очистити їх, розрізати на дві половинки і обережно видалити зерна.
Настругати кабачки спеціальним кухонним стругом так, щоб стружки походили на велику локшину.
Підсолити і дати постояти 20 хвилин, щоб з кабачків почав виділятися сік. Злегка віджати їх, а потім злегка підсмажити в жирі посічену цибулю і кріп, підлити води і покласти нарізані кабачки.
Довести до кипіння, заправити сметаною з борошном і закінчити варіння. Щоб кабачки не надто загусли, багато муки класти не слід.
Коли кабачки подаються, їх слід приправити чайною ложкою оцту і, якщо це потрібно, підсолити.
|
Качанна капуста 3 кг свіжої капусти кочанної 50 г цибулі 40 г борошна 60 г жиру сіль, кмин петрушка
Вилок свіжої капусти нарізати смужками шириною близько 1 см і зварити її в підсоленій воді з кмином. Коли капуста майже звариться, її потрібно заправити борошном, підсмаженим з дрібно нарізаною цибулею до жовтуватого відтінку.
За бажанням, можна покласти дрібно нарізаної петрушки. Це дуже смачна страва служить гарніром до смаженої свинини, ягнятини, баранини або копченої свинини. |
Спаржа по-угорськи
2 кг спаржі 4 дцл сметани 15 г червоної паприки
50-60 г вершкового масла 100 г тертих білих сухарів
Зварити добре очищену спаржу в підсоленій воді, в яку потрібно додати шматок цукру. Давши воді стекти, змастити маслом вогнетривке блюдо, налити в нього половину сметани і додати ложечку товчених сухарів, підсмажених в олії до золотистого відтінку.
Покласти на блюдо спаржу, поливши її іншою половиною сметани і посипати рештою сухарями і паприкою, і потім поставити в дуже гарячу духовку, щоб сухарі підрум'янилися.
| |
|
Страница 1 из 4 | |