Головне меню

Популярні рецепти

Салат-грибок
Салат-грибок

Велику картоплю обчищають, проми­вають, надають їй форми грибного корін­ця (конусоподібну форму із зрізаною вер­хівкою) і варять до готовності в підсоле­ній воді. Зварену картоплю охолоджують, ставлять потовщеним кінцем на закусочну тарілку і зверху на тонкий її кінець кладуть зрізану верхівку помідора. Потім з конусоподібного конверта видавлюють на помідор маленькі кусочки вершкового масла, щоб вийшов вид гриба. Варені яйця дрібно січуть, додають шаткованої зеленої цибулі, солять, поливають смета­ною, перемішують. Укладають на тарілку кругом картоплі і посипають зеленню кропу або петрушки. По краях кладуть нарізані тонкими кусочками огірки.

На 1 порцію салату — 100 г картоплі, 100 г червоних помідорів, 100 г огірків, 5 г вершкового масла, 1/2 яйця, 40 г зеленої цибулі, 50 г сметани, 5 г зеленого кропу або петрушки.