Головне меню

Популярні рецепти

Рулет верховинський (Закарпатська кухня)

Рулет верховинський (Закарпатська кухня)

Підготовлену свинячу грудинку відокремлюють від ребер та хрящів, краї обрізають. Обрізки пропускають через м'ясорубку, додають дрібно нарізані цибулю, часник, зелень петрушки, круто зварене яйце, потім сіль та чорний молотий перець і все добре пере­мішують.

Грудинку злегка відбивають, покривають рівномірним шаром підготовленого фаршу завтовшки 0,5 см, а на середину кладуть шматок домашньої копченої ковбаси. Грудинку скручують у формі рулету, перев'язують ниткою, кладуть на змащений лист, посипають кмином і запікають у духовці, поливаючи бульйоном, до готовності, щоб на поверхні рулету утворилася рум'яна кірочка.

Готовий рулет охолоджують, нарізають скибочками і подають з консервованими огірками або тертим хріном.

Витрати продуктів на 1 кг рулету: м'ясо свиняче 1390 г, ковбаса домашня копчена 160 г, яйце 2 шт., цибуля 50 г, час­ник 15 г, кмин 1 г, зелень петрушки 30 г, сіль 5 г, перець чорний молотий 0,2 г.




Схожі кулінарні рецепти