Головне меню

Популярні рецепти

Сало перчене (Закарпатська кухня)

Сало перчене (Закарпатська кухня)

Свіже сало нарізають шматками по 1—2 кілограми. Кожен шма­ток натирають товченим часником з сіллю. Дно діжки чи емальованої каструлі вкривають шаром солі товщиною 1 см. Зверху кладуть шар сала і знову посипають сіллю. В такому стані сало витримують до 20 днів. Потім сало вимочують і варять протягом 2—3 годин. Відва­рене сало охолоджують, натирають червоним молотим солодким перцем та товченим часником і витримують до трьох годин.

Таке сало використовують як холодну закуску.

Витрати продуктів для приготування 1 кг перченого сала: сало-шпик 1000 г, сіль 150 г, часник 15 г, пе­рець червоний молотий солодкий 13 г.




Схожі кулінарні рецепти