Головне меню

Популярні рецепти

Грудинка, фарширована по-верховинськи (Закарпатська кухня)

Грудинка, фарширована по-верховинськи (Закарпатська кухня)

Свинячу грудинку розрізають гострим ножем з одного боку так, щоб утворилася «кишеня».

Готують фарш, для чого свиняче м'ясо пропускають через м'ясо­рубку, додають попередньо замочену у молоці булку, пасеровану цибулю та спеції і все добре вимішують.

Цим фаршем заповнюють грудинку, розріз зшивають, кладуть на змащений лист і обсмажують у духовці, періодично поливаючи соком, що виділяється з м'яса, до утворення на поверхні м'яса рум'яної кірочки.

Готову грудинку охолоджують, знімають нитки, нарізають скибка­ми і викладають на тарілки, оздоблюючи зеленню.

Витрати продуктів на 1 кг грудинки: грудинка 850 г, фарш — 580 г, булка — 80 г, молоко 110 г, цибуля 60 г, жир 100 г, сіль 5 г, перець чорний молотий 0,2 г, зелень петрушки 3 г.




Схожі кулінарні рецепти