Головне меню

Популярні рецепти

Курка фарширована (Закарпатська кухня)

Курка фарширована (Закарпатська кухня)

Від курячої тушки відрізають голову, ніжки (на сантиметр ниж­че колінного суглоба) та крильця (до першого суглоба). Птицю потрошать, промивають у холодній воді, натирають всередині й ззовні сіллю.

Готують начинку. Курячу печінку, серце, шлунок січуть надрібно, цибулю натирають на дрібній тертці, жовтки розтирають з маслом, додають намочену в молоці і легко віджату булку, дрібно посічену зелень петрушки, перець молотий, сіль, збиті білки, молоті сухарі і все добре вимішують. Начинка має бути рідкою.

Підготовлену курку фарширують крізь розріз у черевці, заши­вають, кладуть у судок з розтопленим смальцем і смажать у гарячій духовці протягом 1 — 1 1/2 години, періодично поливаючи жиром і соком, що виділяється, до утворення рум'яного кольору.

Готову курку охолоджують. При подачі ріжуть впоперек скибка­ми, разом з фаршем. Скибки укладають у тарілки, оздоблюють зеле­ним салатом, обкладають консервованими огірками та фруктами.

Витрати продуктів: 1 курка, 1 печінка, серце, шлунок, 100 г булки, 200 г молока, 2 яйця, 20 г вершкового масла, 50 г цибулі, 20 г молотих сухарів, 100 г зелені петрушки, сіль 5 г, чорний перець 0,2 г, смалець 100 г, зелений салат 5 г, консервовані огірки 50 г, консервовані фрукти 50 г.




Схожі кулінарні рецепти