Головне меню

Популярні рецепти

Паштет з печінки по-домашньому (Закарпатська кухня)

Паштет з печінки по-домашньому (Закарпатська кухня)

Яловичу, телячу чи свинячу печінку обмивають, обчищають від плівок, видаляють жовчні протоки, ошпарюють і нарізають на шматки.

На сковороду з добре прогрітим шпиком кладуть дрібно порізані моркву, петрушку і цибулю, смажать до півготовності, додають нарізану печінку і разом підсмажують до готовності, доливаючи по­троху води або бульйону. Наприкінці смаження заправляють сіллю та чорним молотим перцем.

Підготовлену масу 2—3 рази пропускають через м'ясорубку з дрібною решіткою, додають підігріте вершкове масло, добре прогрі­вають, перемішують і укладають на таріль у вигляді батона, зверху прикрашають часточками круто звареного яйця.

Подаючи на стіл як холодну закуску, паштет нарізають скиб­ками.

Витрати продуктів на 1 кг паштету: печінка яло­вича 1063 г, або печінка теляча чи свиняча 1002 г, сало 156 г, масло 100 г, цибуля 100 г, морква 80 г, петрушка (корінь) 32 г, сіль 5 г, пе­рець чорний молотий 0,05 г, бульйон або вода 50 г, яйце 1 шт., зелень петрушки 5 г.




Схожі кулінарні рецепти