Головне меню

Популярні рецепти

Тушковане м'ясо (Закарпатська кухня)

Тушковане м'ясо (Закарпатська кухня)

Підготовлену м'якоть яловичини або свинини нарізають кусочка­ми приблизно по 30 г, Цибулю нарізають кубиками, пасерують до півготовності, додають томат-пюре, червоний молотий перець і па­серують далі, щоб цибуля стала рум'яною.

В каструлю з пасерованою цибулею кладуть нарізане м'ясо, со­лять, каструлю прикривають кришкою й тушкують, поки не випа­рується сік. Тоді кришку знімають і смажать м'ясо в смальці, додають трохи пшеничного борошна, помішуючи, щоб з борошна не утворювались грудки. Коли борошно пропасерується, в каструлю за­ливають кістковий бульйон, потім додають лечо або свіжі помідори і свіжий солодкий перець й тушкують до готовності, стежачи, щоб м'ясо не розварилось, а соус став червоно-коричневим.

Готову страву подають у невеликих глибоких тарілках, як гарячу закуску, з хлібом або рогаликом.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 216 г або свинина 173 г, смалець 12 г, цибуля 40 г, томат-пюре 10 г, борошно пшеничне 5 г, перець червоний молотий солодкий 2 г, лечо 40 г або перець солодкий свіжий 22 г та помідори свіжі 19 г, сіль 3 г, бульйон 60 г.




Схожі кулінарні рецепти