Головне меню

Популярні рецепти

Гурка домашня (Закарпатська кухня)

Гурка домашня (Закарпатська кухня)

Зварені легені і печінку, пасеровану цибулю та шкварки пропу­скають крізь м'ясорубку. Потім фарш з субпродуктів з'єднують з відвареним розсипчастим рисом, заправляють сіллю та чорним моло­тим перцем і все добре перемішують.

Кишкову оболонку наповнюють фаршем крізь спеціальний шприц. Гурку варять протягом 10 хвилин, слідкуючи, щоб вона не потрі­скалася.

Перед подачею гурку підсмажують у смальці і подають кусками як гарячу закуску.

Витрати продуктів на 1 кг гурки: легені 465 г, пе­чінка 192 г, сало 208 г, цибуля 106 г, рис 134 г, сіль 13 г, чорний молотий перець 2 г, вода 280 г, свиняча кишкова оболонка 60—70 см.




Схожі кулінарні рецепти