Головне меню

Популярні рецепти

Гурка гуцульська (Закарпатська кухня)

Гурка гуцульська (Закарпатська кухня)

Кукурудзяну крупу просівають і відварюють у малій кількості води до на півготовності.

Свіжі шкварки пропускають через м'ясорубку.

Дрібно нарізану ріпчасту цибулю обсмажують у смальці до золотистого кольору, з'єднують із відвареною кукурудзяною крупою і молотими шкварками, заправляють молотим чорним перцем і сіллю, все добре перемішують.

Підготовлену кишкову оболонку наповнюють приготовленим фаршем крізь спеціальний шприц.

Приготовлену гурку кладуть у кип'яток і варять 10—15 хвилин, слідкуючи, щоб вона не потріскалась. Перед вживанням гурку підсмажують у смальці і подають як гарячу закуску.

Витрати продуктів на 1 кг гурки: крупа кукурудзя­на 290 г, шкварки 120 г, смалець 100 г, цибуля 240 г, сіль 10 г, перець чорний молотий 2 г, свиняча кишкова оболонка 60—70 см.




Схожі кулінарні рецепти