Головне меню

Популярні рецепти

Гурка кров'яна закарпатська (Закарпатська кухня)

Гурка кров'яна закарпатська (Закарпатська кухня)

Свіжу свинячу кров відварюють до готовності. Свіже сало нарі­зають кусками і підсмажують до напівготовності, додають нарізану дрібними кубиками цибулю і смажать. Промитий рис варять і проми­вають 2—3 рази у холодній воді, щоб він був розсипчастим.

Відварену кров та шкварки з смаженою цибулею з'єднують, пропускають крізь м'ясорубку з решіткою середнього діаметру.

Варений рис змішують з кров'яним фаршем, заправляють сіллю та чорним молотим перцем. Підготовлену кишкову оболонку напов­нюють фаршем крізь спеціальний шприц, перев'язують, щоб ковбаски не були довгими.

Приготовлену гурку кладуть в кип'яток і варять протягом 10—15 хвилин, слідкуючи, щоб вона не потріскалася.

Перед подачею гурку підсмажують у смальці, нарізають кусками вагою приблизно по 100 г і подають як гарячу закуску.

Витрати продуктів для приготування 1 кг кров’яної гурки: кров свіжа 460 г, цибуля 77 г, сало свіже 100 г, рис 154 г, сіль 13 г, перець чорний молотий 2 г, вода 280 г, свиняча кишкова оболонка 60—70 см.

Гурку можна подавати й з гарніром — картопляним пюре або тушкованою капустою.




Схожі кулінарні рецепти