Головне меню

Популярні рецепти

Холодець домашній (Закарпатська кухня)

Холодець домашній (Закарпатська кухня)

Свинячу голову та ніжки добре обсмалюють і чистять. З ніжок зрізають копитця. Голову розрубують на половинки або й на четвер­тинки, видаляють очі, вичищають ніздрі. Ніжки розрізають вздовж навпіл, все добре промивають, кладуть у високу каструлю, заливають холодною водою з розрахунку 1,5 л води на 1 кг голови та ніжок і варять на дуже слабому вогні протягом 6 год. Під час закипання зби­рають піну. За годину до закінчення додають цибулю, моркву, пет­рушку, лавровий лист, перець чорний горошком і варять до готовності, щоб м'ясо відділялося від кісток.

Коли бульйон відстоїться, з нього збирають жир і проціджують, переливають в інший посуд і додають товчений часник. М'ясо відокремлюють від кісток, нарізають дрібними шматками, розкла­дають у глибокі тарілки і заливають частиною процідженого буль­йону, ставлять у холодне місце. Коли холодець застигне, його оздоблюють фігурно нарізаною морквою та листочками петрушки, заливають рештою бульйону і знову охолоджують до готовності.

Витрати продуктів на 1 кг холодцю: голова сви­няча 455 г, ніжки свинячі 400 г, морква 40 г, петрушка (корінь) 32 г, цибуля 40 г, часник 5 г, лавровий лист 0,2 г, перець чорний горошок 0,5 г, сіль 5 г, зелень петрушки 5 г.




Схожі кулінарні рецепти