Головне меню

Популярні рецепти

Ковбаса «Домашня»
Ковбаса «Домашня»

«Домашня» ковбаса є найбільш поширеним видом ковбас, які виготов­ляють домашні господарки із свинини. Приготовляють її так.

М'ясо і половину потрібного сала нарі­зують дрібними кусочками, а решту сала пропускають через м'ясорубку. У фарш кладуть розтертий або дрібно посічений часник, мелений гіркий перець і солять. Потім все добре змішують, начиняють кишки і виносять в холодне місце або став­лять на лід на 5—6 год., щоб м'ясо рівно­мірніше просолилось. Ковбасу смажать з салом і цибулею. Перед смаженням її в кількох місцях проколюють виделкою, щоб не полопалась кишка. Ковбасу мож­на також зварити і для тривалого збері­гання залити в емальованій або керамічній посудині смальцем.

На 1 кг свинини — 400 г сала, 8 зубків часни­ку, 8 горошин гіркого перцю, 2—3 чайні лож­ки солі.




Схожі кулінарні рецепти