Головне меню

Популярні рецепти

Холодець яловичий

Холодець яловичий

Підготовлені яловичі ноги, а також голови промивають, розрубують, заливають холодною водою (на 1 кг субпродуктів 2 л води) й варять на малому вогні 6—8 год, періодично знімаючи жир. За 30—40 хв до готовності додають обчищені й нарізані моркву, петрушку й цибулю, лавровий лист, перець, сіль. Зварені субпродукти охолоджують, відокремлюють м'якоть, дрібно січуть її або пропускають крізь м'ясорубку, з'єднують з бульйоном і дають прокипіти 5—10 хв. Після остигання до кімнатної температури холодець розливають у тарілки або форми й охолоджують до цілковитого застигання.

На 1 кг холодцю — 1,5 кг яловичої голови, 0,5 кг яловичої ноги, по 1 кореню моркви і петрушки, 1 цибулину, 2 зубки часнику, 1 лавровий листок, сіль, перець — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти