Головне меню

Популярні рецепти

Рубці смажені (Закарпатська кухня)

Рубці смажені (Закарпатська кухня)

Яловичі або свинячі шлунки-рубці добре вимивають, потім вивертають, занурюють на 3- 5 хвилин в окріп, добре зішкрібують слизь і плівки, заливають холодною водою і вимочують протягом 6—8 годин, міняючи воду через кожні 2—3 години.

Підготовлені рубці заливають холодною водою і варять протягом 3,5—4 годин до готовності. Наприкінці варіння солять, додають на­різані моркву, петрушку та лавровий лист.

Варені рубці охолоджують, нарізують брусочками, посипають чорним молотим перцем, панірують у борошні, змочують у лізоні, обкачують у сухарях і обсмажують в розігрітому жирі.

Готові рубці подають як гарячу закуску або з гарніром, як другу гарячу страву.

Витрати продуктів для приготування однієї порції: рубці 384 г, морква 10 г, петрушка (корінь) 6 г, сіль 4 г, лавровий лист 0,04 г, перець чорний молотий 0,03 г, борошно 8 г, яйце 1 шт., сухарі 16 г, жир 24 г.



Схожі кулінарні рецепти