Головне меню

Популярні рецепти

Оселедець в'язаний (руслики) (Закарпатська кухня)

Оселедець в'язаний (руслики) (Закарпатська кухня)

Оселедець розрізають вздовж, видаливши кістки. На підготовлене філе кладуть фарш і загортають, перев'язують ниткою і кладуть у маринад на одну добу.

Для фаршу солоні огірки нарізають скибками, цибулю нарізають півкружальцями, змішують з консервованим зеленим горошком та кислою капустою і заправляють червоним молотим перцем. Якщо капуста дуже кисла, її попередньо промивають.

Для приготування маринаду в скляну банку заливають оцет, додають цукор, олію, перець чорний горошком, лавровий лист та необхідну кількість води.

Подаючи на стіл, з готового оселедця знімають нитку і прикра­шають зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: оселедець нерозроблений 146 г (чисте філе 70 г). Для фаршу — цибуля 12 г, капуста квашена 14 г, огірки солоні 6 г, горошок зелений консервований 8 г, перець червоний молотий 0,2 г або перець свіжий стручковий гіркий 0,2 г,

Для маринаду — оцет 9-ти процентний 10 г, цукор 2 г, олія 3 г, пе­рець чорний 0,05 г, лавровий лист 0,01 г, вода 85 г, Крім того, зелень петрушки 2 г.




Схожі кулінарні рецепти