Головне меню

Популярні рецепти

Оселедець по-домашньому (Закарпатська кухня)

Оселедець по-домашньому (Закарпатська кухня)

Оселедець обчищають від луски, потрошать, відрізають голову, хвіст і плавники, добре промивають і розробляють на філе без шкірки і кісток. Філе кладуть у маринад на 10—12 годин. Солоні огірки, цибулю та варену моркву нарізають дрібними кубиками. Про­маринований оселедець нарізають кубиками, змішують з нарізаними огірками, цибулею, морквою і додають консервований зелений горо­шок. Одержану масу заправляють сметаною, спеціями і добре пере­мішують.

Подаючи на стіл, поливають майонезом і посипають подрібненими, круто звареними яйцями.

Витрати продуктів для приготування 1 кг оселедця по-домашньому: оселедець 770 г, цибуля 119 г, огірки солоні 111 г, морква 130 г, яйця 2 шт., горошок зелений консервований 154 г, сметана 70 г, майонез 70 г, перець чорний моло­тий 0,2 г. Для маринаду — оцет 9-ти процентний 50 г, цукор 3 г, лавро­вий лист 0,02 г, гвоздика 0,04 г, вода 200 г.




Схожі кулінарні рецепти