Головне меню

Популярні рецепти

Перкельт із коропа (Закарпатська кухня)

Перкельт із коропа (Закарпатська кухня)

Обчищену, оброблену і добре промиту рибу розробляють на філе з шкірою та реберними кістками. Підготовлене філе нарі­зають по два куски на порцію і солять.

У сотейнику пасерують дрібно нарізану цибулю з червоним пер­цем. Потім у сотейник кладуть куски коропа, свіжі помідори та свіжий солодкий перець, нарізані часточками, додають трохи рибного бульйону і тушкують на малому вогні до готовності.

Готовий перкельт подають як гарячу закуску разом з соусом та тушкованими овочами. Але такий перкельт може бути і другою га­рячою стравою, якщо його подати з гарніром.

Витрати продуктів на одну порцію: короп свіжий 146 г, цибуля 48 г, жир 8 г, перець червоний молотий солодкий 2 г, помідори свіжі 47 г, або томат-пюре 20 г, перець свіжий солодкий 43 г, сіль 3 г.




Схожі кулінарні рецепти