Головне меню

Популярні рецепти

Заливне з судака

Заливне з судака

Судака обчищають, відрізують верхній плавник, зябра, видаляють нутрощі й добре промивають. Після цього підготовленого судака кладуть черевцем донизу в рибний котел (видовжена посудина з решіткою), прив'язують його до решітки, кладуть обчищені й нарізані моркву та петрушку, ріпчасту цибулю, лавровий лист, перець горошком, сіль і варять до готовності на малому вогні. Судака охолоджують у бульйоні, виймають разом з решіткою, дають стекти бульйону, відокремлюють від решітки й кладуть на блюдо черевцем донизу.

Уварений до світло-жовтого кольору бульйон з'єднують з розмоченим у воді желатином, доводять до кипіння, для прояснювання додають половину норми злегка збитих і розведених холодним бульйоном білків, добре розмішують і дають закипіти. Після цього додають решту білків, нагрівають до кипіння й варять на малому вогні 10—15 хв.

Підготовлену суміш проціджують, охолоджують, швидко заливають нею судака тонким шаром і дають застигнути. Навколо судака кладуть половинки помідорів, яєць і корнішонів. В отвір плавника можна вставити нарізаний гребінцем свіжий огірок.

Судака можна заливати у форму.

На 2 кг судака — по 1 кореню петрушки, моркви, 1 цибулину, 1 лавровий листок, 10 зерен перцю, 8 г желатину на 1 склянку- відвару, 1/3 яйця на склянку бульйону для його прояснювання, 2 яйця, 4—5 помідорів, свіжі огірки (корнішони), сіль — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти