Головне меню

Популярні рецепти

Короп, тушкований з цибулею

Короп, тушкований з цибулею

Коропа обчищають, видаляють плавники й нутрощі, промивають, відрізують голову, розрізують вздовж хребта, нарізують порціонними кусками, посипають сіллю й перцем, обкачують у пшеничному борошні, смажать на олії.

У сотейник або каструлю кладуть половину злегка підсмаженої обчищеної ріпчастої цибулі, гвоздику, лавровий лист, запашний і гіркий перець, оцет і цукор. На ці продукти кладуть куски підсмаженої риби, посипають її рештою смаженої цибулі, заливають бульйоном, приготовленим з голів і плавників коропа, ставлять у духовку й тушкують до готовності.

Подаючи на стіл, коропа поливають соком, у якому він тушкувався, й посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки. Гарнір — смажена картопля.

На 1 кг коропа — 3 ст. ложки олії, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 2 ст. ложки оцту, 1 ст. ложку цукру, по 2 горошини запашного і гіркого перцю, 2 лаврових листки, 3 гвоздики, 3—4 цибулини, 1 кг картоплі, зелень і сіль — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти