Головне меню

Популярні рецепти

Судак з печерицями

Судак з печерицями

Обчищені моркву, петрушку й ріпчасту цибулю нарізують, кладуть у каструлю, заливають гарячою водою, солять, варять 15—20 хв, після чого відвар проціджують заливають ним нарізані порціонні куски судака, кладуть лавровий лист і припускають до готовності.

Обчищені й промиті печериці нарізують, припускають з невеликою кількістю води, підкисленою лимонною кислотою або оцтом, заправляють пасерованим на вершковому маслі пшеничним борошном, додають перець, вливають бульйон, в якому варився судак, і добре проварюють.

Рибу подають на стіл з відварною картоплею, поливають підготовленою грибною підливою й посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

На 1 кг судака — 250 г печериць, З ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1\2 цибулини, по 1/2 кореня моркви й петрушки, 1 лавровий листок, 5 горошин гіркого перцю, 1 г лимонної кислоти, 3 склянки овочевого відвару, сіль — за смаком, зелень.

Для гарніру — 1 кг картоплі.




Схожі кулінарні рецепти