Головне меню

Популярні рецепти

Карп заливний скибочками (Угорська кухня)
Карп заливний скибочками
Великого коропа вагою 4-5 кг очищають, обробляють на дві філейні половини, видаляють реберні кістки, гарненько солять і обв'язують шпагатом, як це роблять з філе осетра або сьомги, після чого залишають щонайменше на 6 годин. За цей час з голови і кісток варять міцний трохи підсолений рибний бульйон без спецій.

Коли бульйон готовий, його проціджують, опускають в нього обидва шматки філе і варять на слабкому вогні до тих пір, поки риба не стане дуже ніжною. Тоді її виймають з бульйону і охолоджують останній. Поки філе остигає, бульйон освітлюють яєчним білком без желатину. Коли обидва шматки філе повністю охолонуть, шпагат знімають і їх обережно розрізають дуже гострим ножем на тонкі скибочки.

При розрізуванні
треба промацувати кожен шматок і  реберні кістки видаляти щипчиками.
Скибочки коропа розкладають на фарфорове або срібне блюдо, яке при бажанні можна прикрасити ікрою або молоками коропа. Потім все обережно заливають доверху наполовину застиглим рибним бульйоном.
Подавати з соусом тартар, з зеленим соусом або соусом ремулад.
Соус тартар. Майонез, приготований за рецептом 28, розбавляють 100 г білого вина і 1 дцл вершків, приправивши цукром, перцем і лимонною цедрою.
Зелений соус отримують шляхом додавання до соусу тартар звареного у воді і протертого шпинату з дрібно нарубаним естрагоном (особлива запашна зелень) і петрушкою.
Соус ремулад готують, додаючи до соусу тартар дрібно нарізаних маринованих огірочків, цибулі, петрушки, естрагону, гірчиці, лимонного соку і перцю.



Схожі кулінарні рецепти